VROUW EN VAART

Externe afdeling communicatie

Het Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart in Amsterdam Nieuw-West is een fenomeen en door politici en bezoekers ook wel een parel genoemd. Empowerment is een van de keywords in een sterk programmatisch aanbod. Maar hoe bereik je vrouwen voor wie het om uiteenlopende redenen moeilijk is om te participeren? Customedia denkt hierin mee en vormt de externe afdeling communicatie.

Vrouw en Vaart

Voor Vrouw en Vaart zijn we bovenal sparringpartner. Het emancipatiecentrum heeft een denktank bestaande uit vooraanstaande vrouwen uit alle lagen van de maatschappij. De denktank bepaalt de richting van ontwikkeling. Daarbij is Vrouw en Vaart afhankelijk van subsidies en fondsen.

Customedia ondersteunt bij het aanvragen en de verslaglegging van subsidies en fondsen waar nodig. Customedia verzorgt daarnaast de dagelijkse communicatie en bij evenementen zoals het 10-jarig jubileum. Door training kunnen medewerkers nu zelf de website grotendeels van content voorzien. Ook verzorgen zij nu zelf de content voor social media.

Werk in uitvoering

Wekelijks is er telefonisch of persoonlijk contact. En tussendoor via e-mail. Er wordt zoveel georganiseerd vanuit Vrouw en Vaart dat communicatie aan de orde van de dag is. Daarnaast is er een doorlopend programma op gebied van educatie, creatie, sport en (op)voeding. Doel is steeds weer zoveel mogelijk vrouwen te bereiken.

Neem de jaarlijks terugkerende internationale vrouwendag in Amsterdam Nieuw-West. Vrouw en Vaart zet hiervoor vaak de lijnen uit. Evenals bij de organisatie van de Mokumse Vrouwenloop. Of nieuwe cursussen en kick-offs. Customedia verzorgt folders, flyers en teksten voor online en offline.

Denktank

Af en toe wordt Customedia gevraagd om aanwezig te zijn bij de denktank bijeenkomsten. Dat doen we met alle plezier. Het betreft hier vaak besprekingen die impact hebben op de langere termijn.

Tijdens de laatste bijeenkomst mochten we een presentatie geven over Google Ad Grants, het Adwords programma voor non-profit. Het programma stelt een aanzienlijk advertentiebudget ter beschikking voor werving van bijvoorbeeld donateurs of vrijwilligers of andere doelen die de organisatie nastreeft. Precies iets voor Vrouw en Vaart!

Testimonial

"Vrouw en Vaart werkt al sinds jaar en dag samen met Customedia. Customedia is in staat zich goed te verplaatsen in de opdrachtgever, brengt doelen en situaties snel in kaart. Customedia houdt rekening met beschikbare budgetten. Om deze reden heeft Customedia ons personeel opgeleid om zelfstandig Social Media bij te houden, en is op de achtergrond altijd aanwezig als helpdesk!

Adviezen zijn altijd verrassend en creatief, wat weer leidt tot verrassende resultaten! Customedia heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van PR uitingen, onder andere tijdens het jubileumjaar van Vrouw en Vaart!"

Joke Kop, Manager Vrouw en Vaart