NATIONAAL BUREAU SPORT STIMULERING

Externe afdeling communicatie

Startup Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) nam contact met ons op om de merken Sporttest en Sportivun te positioneren. Sportivun is het merk met sportkampen voor kinderen. Sporttest werd het merk om kinderen te testen de juiste keuze te maken in het sportaanbod. Daarnaast waren er meer plannen, onder meer met Sportinfunctie om medewerkers van bedrijven te stimuleren aan sport te doen. Customedia werd niet alleen partner op gebied van marketing en communicatie maar nam ook een participatie in de startup.

Sportivun

Wat in 2010 begon met de vraag of Customedia kon helpen met een eenvoudige website voor Sportivun, resulteerde al snel in het doorgronden van de doelstellingen, marktvraag en -aanbod, concurrentievoordelen, etc. Samen bekeken we de positionering en stelden deze jaarlijks bij. De concurrentie zit immers ook niet stil.

De sportkampen vonden in eerste instantie in de zomer plaats. Het waren eerst kampen met overnachting, later kwamen er kampen bij zonder overnachting, kampen in het voorjaar, najaar, dagkampen, etc. Er waren kampen per leeftijdscategorie en interesse. Voetbal, atletiek, etc. De keuze was reuze. En er kon facultatief een sporttest worden geboekt.

 

Sportkampen van sportivun

Om in de online markt van sportkampen snel een positie te verwerven, werd gekozen voor de domeinnaam sportkampenvansportivun.nl. Vervolgens werd de website opgetuigd volgens de huisstijl van Sportivun.

De hoeveelheid specificaties voor het boekingsformulier was overweldigend. Door middel van conditionele formulieren konden geïnteresseerden een sportkamp op maat boeken.

Periodiek overleg

Periodiek werden de resultaten bekeken. Iedere keer gingen de cijfers omhoog. Niet alleen de offline inspanningen, waaronder het benaderen van scholen en gemeenten, wierpen resultaat af, ook de online resultaten groeiden door slimme inzet van rijke content.

Ondertussen werd ingezet op de lancering van Sporttest, als stand-alone brand. Het werd ingezet voor sportclubs om de prestaties van leden van amateurclubs te verder te verhogen.

Inmiddels zijn de activiteiten van NBSS zodanig gegroeid dat zij zonder de inzet van Customedia met eigen mensen verder kunnen. Een geweldige prestatie!

IMG_5776-1024x683

Testimonial

"Customedia is een actieve partner die met je meedenkt, snapt waar je naartoe wilt en hoe je je klant wil benaderen. Door de samenwerking van Customedia en Nationaal Bureau Sport Stimulering hebben we mooie resultaten behaald"

Arjen Hop, directeur Nationaal Bureau Sport Stimulering