>12,5 jaar continue communicatie en online projecten

OVER CUSTOMEDIA

Externe afdeling communicatie

Customedia is een communicatiebureau dat sterk inhoudsgericht werkt. Met kennis van strategie, een goed inlevingsvermogen en creativiteit geven wij invulling aan uw eigen afdeling communicatie. Vindt u een eigen afdeling te groots klinken of bent u eigenlijk op zoek naar een interim communicatie-adviseur? Neem dan ook contact met ons op!

We werken voor het MKB en non-profitorganisaties, vooral langs de lijn Amsterdam - Amersfoort - Hengelo. Dat houdt ons zowel scherp als met beide benen op de grond.

In 2017 bestond Customedia 12,5 jaar. Hieronder enkele hoogtepunten uit ons bestaan.

 • 15 September 2004

  Opgericht in 2004

  Customedia werd opgericht in september 2004. Internet was meer dan ooit in ontwikkeling. Het accent lag toen nog op informeren. Er was content nodig, unieke content.  Custom content voor nieuwe media. Maatwerk. We doen het nog steeds!  

 • 28 February 2005

  Introductie Groeten uit Blik

  In 2005 introduceerden wij Groeten uit Blik. Een ijzersterk B-to-B webconcept waarmee wij verder experimenteerden op internet. De webshop werd een hit voor bedrijven die met een Blik Beterschap hun zieke collega's en relaties een hart onder de riem wilden steken. Het was een innovatie!

 • 28 February 2005

  Eerste self-hosted WordPress website

  In 2005 lanceerden we onze eerste self-hosted WordPress website met WordPress 1.5.2, twee jaar na de oprichting van WordPress in 2003. We lopen al een tijdje mee.

 • 28 February 2009

  Introductie Beterschapsdoos

  In 2009 introduceerden wij de beterschapsdoos, een B-to-C concept voor mensen die vrienden of familie bij ziekte een alternatief voor een fruitmand of bos bloemen wilden sturen. Met de wetenschap van nu waren we hiermee ook disruptief bezig. Wisten wij veel.

 • 30 September 2011

  Partner in sportstimulering

  Startup Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) nam in 2011 contact met ons op om de merken sporttest en sportivun te positioneren. Het leidde tot een participatie van vier jaar in de startende onderneming. Vervolgens richtten we onze aandacht op nieuwe samenwerkingsmogelijkheden in De Nieuwe Stad in Amersfoort. 

 • 01 January 2015

  Verhuizing naar De Nieuwe Stad

  In januari 2015 vestigden we ons kantoor in de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Toen betrokken we de voormalige voorraadkamer van het oude bedrijfsrestaurant. Inmiddels hebben we onszelf gepromoveerd naar het voormalig kantoor van de 'chemische leiding'. Zo'n 60 jaar geleden, toen Sinterklaas nog Sinterklaas was, stond schoensmeer hier op de agenda van de chemici. 

 • 01 July 2015

  Cocreatie marketing en communicatie

  In juli 2015 komt onze eerste echte cocreatie met creatieven vanuit Amersfoort van de grond. Of eigenlijk van het water. Voor het concept De Nieuwe Sloep, elektrisch aangedreven en ambachtelijk gebouwd, schakelen we vormgeving, fotografie, video, etc. in om tot een crossmedia launch te komen van een nieuw product in een relatief nieuwe markt.  

 • 09 January 2016

  Initiator open dag Ambacht & Innovatie

  In De Nieuwe Stad zijn tal van creatieve organisaties en werkplaatsen te vinden. Customedia ziet een rol voor zich weggelegd als verbinder in de overtuiging dat samenwerking leidt tot betere ideeën en uitvoering. Customedia was de initiator van de open dag Ambacht & Innovatie in januari 2016 en mocht de pen- en woordvoering doen voor media. 

 • 03 June 2016

  Amersfoort Fietst!

  In juni 2016 kregen we de vraag van StadsLAB033 of we zin hadden om mee te doen in een offertetraject voor het stimuleren van fietsgebruik in Amersfoort. Dat deden we, en met succes. Eind augustus was het plan al volop in uitvoering met een kick-off. En toen was er al een naam, logo website, social media inzet, filmpjes en deelnemers om het fietsverhaal van Amersfoort te vertellen.... 

 • 15 March 2017

  Jubileum in 2017

  12,5 jaar na oprichting kijken we terug op een prachtige periode waarin internet tot wasdom is gekomen. En waarin ook veel verschuivingen zijn gekomen. In 2004 had niemand het over social media. Alleen over Customedia:-)