OVER CUSTOMEDIA

Externe afdeling communicatie

Customedia is een communicatiebureau dat sterk inhoudsgericht werkt. Met kennis van strategie, een goed inlevingsvermogen en creativiteit geven wij invulling aan uw eigen afdeling communicatie. Vindt u een eigen afdeling te groots klinken of bent u eigenlijk op zoek naar een interim communicatie-adviseur? Neem dan ook contact met ons op!

We werken voor het MKB en non-profitorganisaties, vooral langs de lijn Amsterdam - Amersfoort - Hengelo. Dat houdt ons zowel scherp als met beide benen op de grond.

In 2019 vierden we 15 jaar Customedia. In 2021 veranderen we onze naam in Hardtnodig. Hieronder enkele hoogtepunten uit ons bestaan.

 • 15 September 2004

  Opgericht in 2004

  Customedia werd opgericht in september 2004. Internet was meer dan ooit in ontwikkeling. Het accent lag toen nog op informeren. Er was content nodig, unieke content.  Custom content voor nieuwe media. Maatwerk. We doen het nog steeds!  

 • 28 February 2005

  Introductie Groeten uit Blik

  In 2005 introduceerden wij Groeten uit Blik. Een ijzersterk B-to-B webconcept waarmee wij verder experimenteerden op internet. De webshop werd een hit voor bedrijven die met een Blik Beterschap hun zieke collega's en relaties een hart onder de riem wilden steken. Het was een innovatie!

 • 28 February 2005

  Eerste self-hosted WordPress website

  In 2005 lanceerden we onze eerste self-hosted WordPress website met WordPress 1.5.2, twee jaar na de oprichting van WordPress in 2003. We lopen al een tijdje mee.

 • 28 February 2009

  Introductie Beterschapsdoos

  In 2009 introduceerden wij de beterschapsdoos, een B-to-C concept voor mensen die vrienden of familie bij ziekte een alternatief voor een fruitmand of bos bloemen wilden sturen. Met de wetenschap van nu waren we hiermee ook disruptief bezig. Wisten wij veel.

 • 30 April 2009

  Maatschappelijke Dienstverlening

  In 2009 gingen we serieus aan de slag als externe afdeling communicatie met de maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam. We schreven een marketingcommunicatieplan voor SEZO en verzorgden de uitvoering. 

 • 30 September 2011

  Partner in sportstimulering

  Startup Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) nam in 2011 contact met ons op om de merken sporttest en sportivun te positioneren. Het leidde tot een participatie van vier jaar in de startende onderneming. Vervolgens richtten we onze aandacht op nieuwe samenwerkingsmogelijkheden in De Nieuwe Stad in Amersfoort. 

 • 10 October 2013

  Jubileum Vrouw en Vaart

  Voor het Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart in Amsterdam verzorgden we al langer de communicatie. In 2013 bestond Vrouw en Vaart 10 jaar. Wij waren betrokken bij de organisatie van deze geweldige mijlpaal. Emancipatie is nog steeds nodig!

 • 01 January 2015

  Verhuizing naar De Nieuwe Stad

  In januari 2015 vestigden we ons kantoor in de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Toen betrokken we de voormalige voorraadkamer van het oude bedrijfsrestaurant. Inmiddels hebben we onszelf gepromoveerd naar het voormalig kantoor van de 'chemische leiding'. Zo'n 60 jaar geleden, toen Sinterklaas nog Sinterklaas was, stond schoensmeer hier op de agenda van de chemici. 

 • 01 July 2015

  Cocreatie marketing en communicatie

  In juli 2015 komt onze eerste echte cocreatie met creatieven vanuit Amersfoort van de grond. Of eigenlijk van het water. Voor het concept De Nieuwe Sloep, elektrisch aangedreven en ambachtelijk gebouwd, schakelen we vormgeving, fotografie, video, etc. in om tot een crossmedia launch te komen van een nieuw product in een relatief nieuwe markt.  

 • 09 January 2016

  Initiator open dag Ambacht & Innovatie

  In De Nieuwe Stad zijn tal van creatieve organisaties en werkplaatsen te vinden. Customedia ziet een rol voor zich weggelegd als verbinder in de overtuiging dat samenwerking leidt tot betere ideeën en uitvoering. Customedia was de initiator van de open dag Ambacht & Innovatie in januari 2016 en mocht de pen- en woordvoering doen voor media. 

 • 03 June 2016

  Amersfoort Fietst!

  In juni 2016 kregen we de vraag van StadsLAB033 of we zin hadden om mee te doen in een offertetraject voor het stimuleren van fietsgebruik in Amersfoort. Dat deden we, en met succes. Eind augustus was het plan al volop in uitvoering met een kick-off. En toen was er al een naam, logo website, social media inzet, filmpjes en deelnemers om het fietsverhaal van Amersfoort te vertellen.... 

 • 15 March 2017

  Jubileum in 2017

  12,5 jaar na oprichting kijken we terug op een prachtige periode waarin internet tot wasdom is gekomen. En waarin ook veel verschuivingen zijn gekomen. In 2004 had niemand het over social media. Alleen over Customedia:-)

 • 10 October 2018

  Jubileum Vrouw en Vaart

  Opnieuw een jubileum voor het Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart in Amsterdam. 15 jaar emancipatie. Een prachtige dag met ontbijt, lunch en feest. We droegen bij in het thema en de voorbereidingen. Emancipatie is nog steeds nodig!

 • 01 May 2018

  Amersfoort Fietst!

  In 2017 en 2018 kreeg 033opdefiets een vervolg. We  haalden de vraag op, in 2018 ook in Leusden en gingen aan de slag op kantorenpark De Hoef in Amersfoort en kantorenpark De Horst in Leusden: Gesprekken met werkgevers en werknemers van bedrijven en live-events langs de kant van het fietspad om fietsers te bedanken en automobilisten te motiveren over te stappen. En online met een instagramcampagne: #maandagsmooiste.

 • 01 October 2018

  MaDi's

  In 2018 krijgt ons werk in Amsterdam nog meer dimensies. We houden ons bezig met een communicatieplan armoedebestrijding in samenwerking met alle maatschappelijk dienstverleners (MaDi's) in Amsterdam en met de communicatie voor mantelzorg. 

 • 01 January 2019

  MaDi's

  In 2019 geven we als senior communicatieadviseur op ad-interim basis vanuit de gemeente Amsterdam leiding aan een integraal team van communicatieadviseurs van alle Maatschappelijk Dienstverleners in Amsterdam op het domein armoedebestrijding en schuldhulpverlening. We ontwikkelen onder meer filmpjes en animaties en voeren campagne op social media. 

 • 01 June 2019

  033opdefiets

  Ook in 2019 kreeg 033opdefiets een vervolg in Amersfoort en Leusden. We besteedden veel aandacht aan de ambitie Fietsstad 2020 van Leusden dat uiteindelijk de negende plaats van de 340 deelnemende gemeenten haalde. En in Amersfoort haalden we kansen en knelpunten op. Een van de hoogtepunten van het jaar was de Bike versus Car Challenge Leusden 2019. 

 • 01 November 2019

  Herintroductie Groeten uit Blik

  In 2005 introduceerden wij Groeten uit Blik. In 2016 hebben we het concept on hold gezet. In 2019 hebben we besloten gehoor te geven aan de aanhoudende vraag om weer terug te komen. We schreven een nieuw ondernemingsplan waarmee we in de toekomst weer ijzersterk terugkomen. 

 • 24 October 2021

  Hardtnodig

  In 2021 introduceren we onze nieuwe naam: Hardtnodig die beter past bij het tijdsbeeld van onze organisatie.