De passie komt uit Amersfoort

The Passion kwam op 24 maart 2016 naar Amersfoort. Er werden zo’n 20 duizend bezoekers verwacht op het Eemplein, om de hoek van De Nieuwe Stad in Amersfoort. Veel organisaties waren betrokken bij het evenement, sommige direct, andere indirect. Natuurlijk profiteert zo’n stad van de aandacht en de toeloop, de periferie zeker. En ‘wij’ van De Nieuwe Stad vonden dat het goed was om bezoekers voorafgaand aan de voorstelling zelf ook een speciaal programma te kunnen bieden. Want De Nieuwe Stad is een hot spot met een aantal inmiddels bekende trekpleisters.

De Nieuwe Stad is een innovatieve microstad. Een plek waar je kunt wonen, werken, winkelen en recreëren maar vooral een plek waar dat wilt doen. Waar je meerdere restaurantjes vindt maar vooral ook Hoog Vuur waar op ambachtelijke wijze maaltijden worden bereid met authentieke ingrediënten in houtgestookte ovens; de moderne woonkeuken van de stad. Ontdekt door vrijwel alle glossy magazines. En dan is er Weltevree, de Design Brand Store, gevestigd in één van Paviljoens. Functioneel design in Dutchtubs, houtovens en veel meer. Oogstrelend maar ook inspirerend om echt te genieten van het leven. Een video van de Groundfridge, genomineerd voor de Dutch Design Award, ging deze maand nog viral met miljoenen views in de hele wereld.

Het succes van deze en andere ondernemers zit ‘m in de passie denken we zomaar. Niet voor niets dat De Danswerkplaats op de dag van The Passion een gratis workshop Tango aanbood. Ook de fietsenfabriek van de Fixiebrothers met hun hippe oerdegelijke fietsen kan alleen maar draaien door gepassioneerde fietsenmakers. De ene dag lanceren ze een crowdfunding actie en de andere dag richten ze het fietsenweeshuis op. En ze delen kennis met de nieuwe generatie fietsenmakers.

Delen en vooral ook kennis delen zit in De Nieuwe Stad. Meer dan 70 bedrijven zijn er gevestigd waarvan een groot deel, misschien wel allemaal, creatieven. Neem het opleidingscentrum ambachtelijke botenbouw. Passie voor houtbouw op de manier zoals dat hoort en moet. Waar jong en oud leert boten bouwen en houtbewerken. Of het ambacht van StudioZand, een ontwerpstudio voor porselein.

Op 24 maart 2016 was iedereen welkom in De Nieuwe Stad. Er waren rondleidingen, je kon er koffie drinken, zelf rondkijken en vooral de passie ervaren. Die passie is er iedere dag, maar voor deze dag in een speciaal programma gegoten. Wij mochten daar op gebied van communicatie aan bijdragen.

Deze post is op eigen titel geschreven en staat los van de organisatie van The Passion en De Nieuwe Stad en haar ondernemers. Gewoon uit enthousiasme. Noem het passie.