Open dag Wiersma in teken van elektrisch varen

De open dag van Wiersma Yachting op zaterdag 9 januari 2016 in het Ambachtelijk Botenbouw Centrum (ABC) in De Nieuwe Stad in Amersfoort staat in het teken van elektrisch varen. Op de open dag vertelt Wiersma alles over de mogelijkheden van elektrisch varen: van een nieuwe sloep tot het zelf bouwen van een sloep en het ombouwen van motorboten naar elektrische aandrijving.

Jan Jaap Wiersma, opgegroeid met de watersport in Friesland en woonachtig in Amersfoort, is sinds 2015 actief in het Ambachtelijk Botenbouw Centrum in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Hier is een productielijn opgezet van De Nieuwe Sloep, een elektrische sloep die ambacht en innovatie verbindt. Maar Wiersma wil iedereen kunnen bedienen met zijn kennis van elektrisch aangedreven voertuigen.

“In navolging van elektrisch rijden is er steeds meer belangstelling voor elektrisch varen. Omdat bij boten wetgeving nog niet zover is als bij auto’s en economisch voordeel als bijtelling niet van toepassing is, gaat de ontwikkeling van elektrisch varen nog niet zo hard als bij elektrisch rijden. Maar toch zie je wel dat steeds meer mensen vanuit eigen bewustzijn meer duurzaam willen leven. En genieten doe je zelf veel meer als je niet in de walm van een motor hoeft te zitten of moe wordt van het motorgeluid.”

Volgens Wiersma zijn er nu heel goede alternatieven voor vrijwel iedere watersporter. “De Nieuwe Sloep is er voor het topsegment. Elektrisch aangedreven én ambachtelijk gebouwd. Bij Wiersma kun je ook zelf meebouwen aan een eigen sloep. Aan de ene kant volg je dan een cursus en aan de andere kant verlaag je de prijs van je nieuwe sloep. Ook zijn er tweedehands sloepen te koop. En niet in de laatste plaats, je kunt je eigen boot laten ombouwen naar elektrisch.”

Wilt u meer weten over elektrisch varen en ambachtelijke botenbouw? Kom dan naar de open dag in het Ambachtelijk Botenbouw Centrum op zaterdag 9 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen om alvast kennis te maken met de botenbouw. Meer informatie vindt u op www.denieuwesloep.nl

De Nieuwe Sloep is een concept van Wiersma Yachting, in marketing en communicatie uitgewerkt door Customedia.