Wow, dat is echt Page Speed!

“High performance web sites lead to higher visitor engagement, retention and conversions”, is de headline van de Page Speed Google Developers pagina. Wanneer u het belangrijk vindt dat uw website converteert van bezoekers naar klanten en dat uw website een goede ranking heeft in de Google zoekmachine, dan is de Page Speed van uw website een belangrijke factor.

Welke betere tool is er dan beschikbaar dan die van Google zelf? Precies! Met Google Page Speed Insights kunt u de prestaties van uw website bekijken en aan de hand van verbetertips de prestatie (laten) verbeteren. En, sinds juni 2014 heeft Google deze Page Speed service uitgebreid voor mobiele websites. In één oogopslag kunt u zien of uw website en de mobiele website volgens Google optimaal presteert als het gaat om PageSpeed. Page SpeedDe website customedia.nl behaalt een Page Speed van 99/100 voor zowel een desktop als een mobile device. En een 100/100 gebruikers ervaring is uiteindelijk datgene waar het om draait in de echte wereld.

Voor ons is Google autoriteit genoeg om te bepalen of een website voldoet aan de voorgestelde Page Speed normen. Toch zijn er meer online tools op gebied van Page Speed die in de wereld van online bureaus gebruikt worden, bijvoorbeeld Pingdom en GTmetrix. Het is daarbij geen wetmatigheid dat de prestaties bij de ene Page Speed tool net zo goed zijn als bij de andere tool. In tegendeel.

We testten de Page Speed onze eigen website bij Pingdom en kwamen op een zogenaamde Performance Grade van 88/100. Op de middelbare school zouden we het er voor doen. En dat de website dan ook nog eens sneller is dan 96% van de geteste websites volgens deze Page Speed tool is reden om de vrijdagmiddagborrel iets aan te kleden. Dan GTmetrix. Met een Page Speed Grade van 99% en een zogenaamde Yslow Grade van 98% behaalt onze website de A status. De pagina laadtijd is 0.98 seconde. Wow, dat is echt Page Speed!

Wanneer u uw eigen website test op Page Speed, zult u naar alle waarschijnlijkheid teleurgesteld zijn. Probeer het maar via een van de tools. Uit eigen indicatief onderzoek blijkt dat van vrijwel alle sites die wij testten via de verschillende Page Speed Tools, zowel van eindgebruikers als van online bureaus, de Page Speed behoorlijk te wensen overlaat.

In de wetenschap dat Page Speed slechts een van de parameters is van de prestatie van uw website, is het aan u om te beoordelen of dat ernstig is of niet.Niettemin, wanneer Google ons aanmoedigt het web sneller te maken en websites van een betere performance te voorzien, dan doen we dat. Er is tenslotte maar één marktleider op gebied van zoekmachines en zoekmachine optimalisatie is belangrijk. Dus aan de slag met uw Page Speed!