“Mag ik uw snor harsen voor uw verhaal?”

Ik was betrokken bij de voorbereidingen van het jubileum van Vrouw en Vaart, het emancipatiecentrum van Amsterdam Nieuw-West. Tijdens de dag zelf had ik geen taken, behalve het afleveren van de jubileumprogrammaboekjes die we in de dagen daarvoor hadden geproduceerd. Dat afleveren was echter wel in het draaiboek opgenomen met de naam Ronald erachter.

Datzelfde draaiboek was ook onder andere naar de wethouder van onderwijs met dezelfde voornaam gestuurd. Ook hij zou naar het jubileum gaan en ook zonder taken. Het gebruik van uitsluitend voornamen in draaiboeken is ernstig af te raden. Hoewel het natuurlijk wel onverwachte openingen kan geven voor een mooie kennismaking. En dat gebeurde ook.

ZinaDirect al bij aankomst op de locatie van het jubileum voelde je dat dit een bijzondere bijeenkomst zou worden. De dames van Zina Beauty Verhalen Salon zorgden voor een traditioneel onthaal. Vervolgens waren er toespraken en er was een forum waar deelnemers vertelden wat Vrouw en Vaart voor hen betekent. Er waren wethouders, een ex-wethouder, de voorzitter van de Raad en heel veel vrouwen die in meer of mindere mate bij het emancipatiecentrum betrokken zijn. Dit alles in een prachtig decor met high-tech streaming van zaal naar zaal, heerlijke hapjes en drankjes.\n\nIk kwam dan ook al snel in de verleiding om via het gastaccount van Facebook de gebeurtenissen live te verslaan met korte berichtjes en foto’s. Ik zag ook dat mensen dit leuk vonden. Sommige daarvan waren verhinderd en konden niet zelf aanwezig zijn. Door de liveblog waren zij er zo ook virtueel bij.

Maar zij en velen anderen hebben wel de afsluiting gemist die je eigenlijk live zou moeten hebben meegemaakt. Een prachtige voordracht van Zina Beauty Verhalen Salon waarin vooral de zin: “Mag ik uw snor harsen voor uw verhaal?” nog steeds ieder uur door mijn hoofd maalt. Wat je toch allemaal met verhalen kan doen. Dank voor de uitnodiging om bij dit jubileum te mogen zijn!