Nieuw: Google Flight Search

Probeer het maar eens, zoeken in Google op “vluchten van Eindhoven naar Barcelona”. Direct verschijnt onder de advertenties een overzicht van vluchten, inclusief de dienstregeling. Vervolgens vind je in de resultaten in de lijst talrijke aanbieders van vliegtickets. Uiteraard veel goedkope tickets, want dat is het toverwoord in deze tijd. Maar in deze een na laatste week van maart 2013 is er een nieuw fenomeen gelanceerd in Nederland: Google Flight Search. Google daar maar eens op (of op Google vluchten) en je vindt direct: “Kies een vlucht uit een overzichtelijke lijst met resultaten, bekijk bestemmingen op een kaart en vind reisdatums met de laagste prijzen in Google Vluchten”.\n\nPersoonlijk houden we meer van reisdata, maar dit terzijde. Niet alle vluchten worden (nog) weergegeven met prijs maar wellicht volgt dit later. Want in een dergelijk lijstje wil je als luchtvaartmaatschappij toch niet ontbreken? Ook aardig en niet geheel onverwacht worden in de sidebar hotels op de bestemming weergegeven. Het is weer een nieuwe stap in de reisbranche waarin het eenvoudig wordt voor leveranciers in vervoer, verblijf en vermaak zonder tussenkomst van de keten rechtstreeks hun diensten aan de consument te bieden. Een ontwikkeling die niet te stoppen is en waar je als ketenpartner opnieuw over kunt nadenken. Wat is nu echt toegevoegde waarde voor klanten en wat is je bestaansrecht?