Minister overdenkt versoepeling cookiewet

Twinkle bericht dat Minister Henk Kamp van Economische Zaken het voorstel van D66-Kamerlid Kees Verhoeven om de cookiewetgeving te versoepelen, in overweging neemt. Verhoeven wil dat meer soorten cookies zonder toestemming mogen worden geplaatst.¬†Hoewel minister Kamp zei het verstandig te vinden om te wachten op actie vanuit Europa – ‘die zijn hier hard mee bezig’, aldus de minister – beloofde hij de Tweede Kamer woensdagavond om na te zullen denken over het versoepelen van de cookiewetgeving.\n\nOp veel websites is er inmiddels actie ondernomen om gebruikers te wijzen op het bestaan van cookies en om goedkeuring te verlenen. Een massa websites heeft nog helemaal geen melding omdat het niet precies duidelijk is wat nu echt nodig is of omdat men er bijvoorbeeld nog helemaal niet mee bezig is.\n\nIn deze periode is er een soepel beleid, vanaf 1 januari 2013 verandert dit. Hopelijk is er voor die tijd echt duidelijkheid zodat tijdig de juiste actie ondernomen kan worden.