Social media en sociaal kapitaal

Creatieve Fabriek HengeloDe afgelopen week stond geheel in het teken van social media. Op dinsdag hadden we een interessant gesprek met een directeur van een overkoepelend orgaan van ondernemers. Deze was zeer geinteresseerd in de social community zoals we deze op www.bureau-nieuw-organiseren.nl/dewerkplaats hebben gebouwd. We zullen in een pitch en presentatie gaan offreren.\n\nOp woensdag hadden we een telefoongesprek met een ondernemer die zoekt naar vernieuwing. Deze ondernemer ondervindt  drempels om actief nieuwsberichten en wijzigingen op de website door te voeren, simpelweg door afhankelijkheid van een websitebouwer. Laat staan om eenvoudig filmpjes op de site te plaatsen of automatische koppelingen te maken met LinkedIn, Twitter en andere relevante Social Media.  Binnenkort zitten we om de tafel en bespreken we de mogelijkheden.\n\nOp vrijdag namen we deel aan het event De Werkplaats in de creatieve fabriek in Hengelo. Hierin vonden we steeds meer bevestiging van de rol die social media spelen en de veranderingen die deze teweeg kunnen brengen op organisatorisch en maatschappelijk niveau. Op de terugreis werden we gebeld door een relatie van een relatie die zeer geinteresseerd was in de toepassing van social media in zijn business plan. Over anderhalve week gaan we in gesprek.\n\nUit alles blijkt dat open source en alle mogelijkheden van social media enorme kansen biedt voor bedrijven en organisaties. En om de link tussen beide maar te leggen: investeer in sociaal kapitaal met behulp van social media. Dat was de boodschap die tijdens het event De Werkplaats in Hengelo continu door ons hoofd speelt.\n\nOm te beginnen hebben we vandaag een Hyve aangemaakt voor een voetbalteam. Zodat ouders en misschien ook wel andere familieleden het plezier van hun kinderen of kleinkinderen nog eens kunnen bekijken via filmpjes en foto’s. En praktisch hebben we er een twitteraccount aan gekoppeld. Dan kunnen we eenvoudig altijd en overal op de hoogte blijven van afgelastingen zonder op teletekst te hoeven kijken. Mooi hè?!